Koppány Attila kiállítása

2008., www.revitatv.hu


"Az örök emberi remény hangjai" címmel nyílt meg október 9-én Koppány Attila tárlata a Xantus János Múzeum időszaki kiállítótermében. A festőművész 35. önálló kiállítását Székely Zoltán művészettörténész nyitotta meg, aki a drámai erejű vásznakról szólva azt mondta: Koppány Attila képei hű lenyomatai világunknak, melyek kozmikus távlataival a civilizáció problémáira hívják fel az emberek figyelmét.


Vaskos, gerendaszerű szerkezetek romjait, és az idő múlására utaló motívumokat fedezhet fel a közönség Koppány Attila 22 drámai erejű festményein, amelyek a vizualitás nyelvén fejezik ki a festőművész világról alkotott gondolatait. Művei felhívják a figyelmet arra, hogy az ember alkotta struktúrák nem tartanak örökké, és arra is figyelmeztetnek, milyen következményekkel jár környezetünk rombolása.
A Xantus János Múzeum időszaki kiállítótermében látható tárlatot Székely Zoltán művészettörténész nyitotta meg, aki a festményekről szólva úgy fogalmazott: szellemi feszültséggel telítettek, s ezeket az érzéseket a világért érzett aggodalom generálja.
A festmények sajátos képi szimbolikával rendelkeznek, amelyen keresztül elvont gondolkodásra késztetik a nézőt. Ezen az alkotáson egy homokórát nagyított fel Koppány Attila, amelyben nem homokszemek, hanem az élet pereg. Az örök emberi remény hangjait bemutató kiállítás november 2-ig látogatható.
Eredeti:
http://www.revitatv.hu/hirek/hirado/5473,koppany-attila-kiallitasa.html


A cikkben szereplő művészek:

Koppány Attila