Kiosztották a Junior Prima képzőművészet kategória díjait

2008., lanchidradio.hu


Első alkalommal adták át hétfőn délután a Junior Prima magyar képzőművészet kategória díjait. Az elismeréssel tíz 30 év alatti művészt jutalmazott a díj alapítója Peter Munk, a Barrick Gold Corporation elnöke. A hétezer euróval járó elismeréseket a Művészetek Palotájában megrendezett ünnepségen vehették át a díjazottak.


A Junior Príma képzőművészet kategória díjait 2008-ban két fotóriporter, négy szobrászművész, két médiaművész és két festőművész kapta meg.
A fiatal fotóriporterek közül Bácsi Róbert László, Kovalovszky Dániel részesült az elismerésben. A szobrászművészek közül Kerezsi Nemere, Komlovszky-Szvet Tamás, Majoros Áron Zsolt és Rabóczky Judit Rita kapta meg a Junior Prima díjat. Mécs Miklós Pál és Rácz Márta médiaművészek mellett, Soós Nóra és Szűcs Levente festőművészek vették át hétfőn az elismerést.
Az egyenként hétezer euróval járó díjat Féner Tamás fotóművész, Schrammel Imre, Munkácsy- és Kossuth-díjas keramikus és Sváby Lajos, Munkácsy- és Kossuth-díjas festőművész nyújtotta át a díjazottnak.


A cikkben szereplő művészek:

Rabóczky Judit