Birkás-kiállítás: határtalanul

2009., dunaujvaros.com


Új önálló kiállításra készül Birkás István festőművész: a Munkácsy-díjas alkotó műveiből a közösen rendez bemutatót szerdától a Rimaszombati Városi Galéria és a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete.


Rendhagyó bemutatóra várja a gömöri közönséget a Rimaszombati Városi Galéria március 4-én, szerdán: a Magyar Köztársaság Kulturális Intézetével közösen a városunkban élő és alkotó Birkás István Munkácsy-díjas képzőművész önálló tárlata nyílik a felvidéki intézményben. A "határtalan" tárlat hírét Birkás István is megerősítette a DO-nak: mint elárulta, a kultúraközvetítésben is tevékeny szerepet vállalt Körmendi Galéria megkeresésére valósulhatott meg a bemutató. A rimaszombati kiállításon Birkás utóbbi években készült festményeit, valamint plasztikáit is láthatják a galéria vendégei.
A Birkás-tárlat anyagát a kiállítás kurátora, Pallag Márta, a Körmendi Galéria művészettörténésze ajánlja a vendégek figyelmébe a szerdán délután négy órakor kezdődő megnyitón – a dunaújvárosi alkotó gyűjteményes tárlata több mint egy hónapon át, április közepéig vendégeskedik Rimaszombat főterén.


A cikkben szereplő művészek:

Birkás István