Birkás Sopronban, Móder Fehérváron

2010., www.dunaujvaros.com


Két dunaújvárosi alkotóra is rangos meghívás vár a következő napokban: Birkás Istvám Munkácsy-díjas festőművész a soproni Artner Palotában mutatkozik be, Móder Rezső Munkácsy- és MM-díjas képzőművész a fehérvári Jam-Bory Vár programjának vendége lesz. Kirajzások a DO-n.


Nem mindennapi kihívások várnak a közeljövőben a Dunaújvárosban élő és alkotó képzőművészekre: közülük ketten is rangos meghívásnak tehetnek eleget – de lássuk gyorsan a részleteket.
A hasábjainkon is zengetett kamarai önálló tárlat és felvidéki vendégjárás után újabb önálló kiállításra készül, ezúttal Sopronban Birkás István: a Munkácsy-díjas festő a Körmendi Galéria meghívásának eleget téve mutatkozik be újabb festményeivel és plasztikáival az Artner Palotában. A Birkás-bemutató anyagát május 29-én, szombaton rendhagyó időpontban, délelőtt tizenegy órától ajánlja a vendégek figyelmébe a megnyitó vendégeinek Csák Máté építész – a tárlattal szűk egy hónapon át, június 20-ig várják a vendégeket a soproni kiállítóteremben.
Rendhagyó bemutatóra készül Móder Rezső is: Munkácsy és MM-díjas képzőművészünk a Jam-Bory Vár fantázianevű program vendégeként Székesfehérváron, a máriavölgyi Bory várban vendégszerepel május 29-én, szombaton. A programsorozatot a Fejér Megyei Diáknapokon nagy sikerrel városunkban is bemutatkozott Méhkasaula és a Bory vár rendezi, a délután négy órakor kezdődő eseménysorozat meghívottja a dunaföldvári Eszképműhely lesz – Móder az alkotócsoport tagjaként mutatkozik be a programban. A DO-hoz eljuttatott szíves invitáció szerint a minifesztivál fél öttől a Baraboncás csoport Fekete kisasszony című bábelőadásával kezdődik a Napsugárkertben, majd a The Qualitons koncertjére várják a vendégeket a 100 oszlopos udvarban, míg este nyolctól az Eszképműhely Vészkijárat című audio-vizuális happeningjére kerül sor a Vagyoczky teremben – az akciót ugyanezzel a címmel kiállítás keretezi. "Szó, zene, fény, kép" – ígéri a meghívó, a tárlaton Móder Rezső művei mellett Agárdi Kovács Attila, Bakos András, Csepeli István, Ferenczi Gábor, Molnár Antal Dénes, Nagy Dénes, Nemes Ferenc, Pino Coppola és Szabó Szabolcs alkotásai várják a Jam-Bory résztvevőit.
- ny


A cikkben szereplő művészek:

Birkás István