Derű és életöröm

„Visszatekintés” címen kiállítás nyílt a Privát banknál

2009., K&H Csoportkép


Válságos időkben talán még fontosabb, hogy felidézzük örök értékeinket, amelyek túlmutatnak a pillanatnyi gondokon és új, derűsebb távlatokat nyitnak. Dózsa Krisztina szenior privát banki tanácsadótól megtudhattuk, hogy a Privát bank is ezzel a szándékkal rendezte meg kiállítását.
Krisztát arra kértük, hogy meséljen az előzményekről és a megnyitó ünnepségről, amelyen Marko köszöntötte a meghívottakat.


Ezekben a „zivataros” időkben szerettünk volna valami mást, többet nyújtani ügyfeleinknek, méghozzá az élet naposabb oldaláról. A Körmendi Galériával régóta jó kapcsolatot ápolunk, így amikor dr. Körmendi Annát, az egyik tulajdonost megkerestük azzal az ötletünkkel, hogy szeretnénk egy életörömöt, derűt sugárzó kiállítással meglepni ügyfeleinket, rögtön az ügy mellé állt.
A tervezgetést és a koncepció kidolgozását (válogatást) követően úgy döntöttünk, hogy a tárgyalókba egyrészt Gyarmathy Tihamér Kossuth-díjas művész képeit állítjuk ki, akinek az aukciókon igen keresettek a művei, rajta kívül pedig Mácsai István (Mácsai Pál színművész édesapja) és Schéner Mihály, szintén Kossuth-díjas művészünk festményei kerülnek a falakra. A kiállítás középpontjában az idén 80 éves Angyalföldi-Szabó Zoltán – vagy ahogy művészeti körökben ismerik, „Szabci” – festményei állnak. Az idős művész, aki sajnos már elég beteges, ragaszkodott hozzá, hogy jelen legyen a vernisszázson, nem véletlen, hiszen ez a kiállítás a művészvilágban és a pénzügyi szférában is különleges, egyedülálló eseménynek számít.
Ez a megnyitó hangulatán is lemérhető volt, ügyfeleink rendkívül jól érezték magukat, értékelték az újdonság varázsát, a képeket a közvetlenebb beszélgetéseket. Marko nyitotta meg a kiállítást, és új vezetőnk, Szabó Sándor is köszöntötte a vendégeket, akinek ez egyben jó alkalom volt a bemutatkozásra is. Dr. Csák Máté, a galéria másik tulajdonosa pedig a kiállított képek alkotóit mutatta be a jelenlévőknek.
Számunkra is nagy élmény volt ez a kis ünnepség, felidézte a „békeidőket” és tovább erősítette a személyes kapcsolatot ügyfeleinkkel.
A műélvezeten túl a rendezvény alkalmat teremtett arra, hogy új oldalukról közelítsük meg partnereinket, hiszen sok köztük a műgyűjtő és műkedvelő, ezzel is jelezve azt, hogy alternatív – akár befektetési – megoldásokat is tudunk nekik ajánlani.
Nem beszélve azokról a potenciális ügyfelekről, akiket a műtárgypiaci szereplőkön keresztül most talán elérhetünk. A kiállítás 6 hónapon át lesz megtekinthető nálunk, de a Kommunikációs igazgatósággal közösen már tervezzük a folytatást. Addig is szeretettel várjuk a kollégákat, ha előzetesen telefonon, vagy e-mail-ben megkeresnek, szívesen tartok egy kis tárlatvezetést, hogy az ő életükbe is csempésszünk némi derűt.


A cikkben szereplő művészek:

Angyalföldi Szabó Zoltán
Gyarmathy Tihamér
Mácsai István
Schéner Mihály