Betűvetés Szegeden

2006., www.artnet.hu


Mától vasárnap estig Betűvetés címmel könyvkiállítás és vásár nyílik a szegedi Mars téren, ahol 40 kiadó mutatja be újdonságait a vásárlóknak. Díszvendég: Sára Sándor, Schéner Mihály és Simai Mihály.


Mától vasárnap estig Betűvetés címmel könyvkiállítás és vásár nyílik a szegedi Mars téren, ahol 23 standon 40 kiadó mutatja be újdonságait a vásárlóknak. A Bába és Társai Kiadó által másodízben szervezett vásár első napján átadják a fesztivál legjobb ifjúsági, művészeti, tudományos, szépirodalmi és külföldi könyvének járó elismerést, majd megnyitják Sára Sándor filmrendező fotókiállítását.
A négynapos programsorozat díszvendége Sára Sándor mellett Schéner Mihály Kossuth-díjas festőművész és Simai Mihály író lesz. Minden nap gazdag program várja a látogatókat, sor kerül többek között vetélkedőre a szegedi Somogyi Könyvtár gyermekkönyvtárának rendezésében, Bartók Béla emlékműsorra, a Fiatal Szegedi Írók Körének bemutatkozására, Tolvaj Ferenc El Camino, az út című könyvének bemutatására vagy a Rejtő-retély megfejtésére Réz András esztéta segítségével.


A cikkben szereplő művészek:

Schéner Mihály